En blogg om sökmotoroptimering

Här kommer det dyka upp ett och annat inom sökmotoroptimering och närliggande ämnen.

Välkommen till min blogg om sökmotoroptimering

Hej och välkommen till min blogg om sökmotoroptimering. Det finns redan ett näst intill oändligt antal bloggar i ämnet, men jag ska försöka tillföra lite unikt material. Jag har en väldigt lång erfarenhet i branschen och dessutom, jag bygger egna verktyg för ändamålet i fråga.

För en strukturerad och effektiv sökmotoroptimering bör man använda ett flertal verktyg som gör grovjobbet så man spränga loss tid för det riktiga hantverket och finliret. Kunskap är makt och så också inom detta område, därför jag en fadäs för att bygga verktyg som samlar in stora mängder data som jag sedan kan använda för att dra slutsatser. Det handlar väldigt mycket om att ha data för fatta väl underbyggda beslut och för att hitta den lågt hängande frukten, men även för att få en känsla för vad Google (och andra sökmotorer) faktiskt baserar sin ranking på. På min förra arbetsplats stannade jag i över tio år så där hade jag ett stort batteri av verktyg som skapats genom åren, nu när jag dragit igång en ny verksamhet inom sökmotoroptimering på ett företag vi kallar High End Media så känner jag mig naken, man får börja om från början lite. Det är dock inte enbart negativt då jag får chansen att ägna mer tid åt att göra verktyg och lite mindre tid åt administration och att vara chef. Detta plus att när man gör om ett verktyg på nytt så har man ju mycket erfarenhet och man kan fixa alla de där saker man har bannat sig själv för att man gjorde fel första gången. Så slutresultatet blir en uppsättning verktyg som är modernare och vassare! Det har ju ändå hänt en del sen 2002 då jag började leverera SEO på professionell basis. Jag känner lite nyskapar- och nybyggaranda som jag kände på den tiden då jag för börja med ett rent papper. Det första utkastet till verktyg kan ni testa här: sökord.nu. Detta blir spännande!

Lägg till kommentar

Loading